Gratis offentlig transport

Busser

I indre København vil du især se de røde og gule A-busser. De kører ofte, ca. hvert 3.-7. minut i myldretiden og hvert 10. minut før og efter myldretid. Derudover kører de blå og gule S-busser, som har færre stop og derfor kommer hurtigere frem, N-busser, som er natbusser og alm. gule busser, der kører ca. hvert 20. minut. I busserne stiger du ind foran, hvor du også viser billet til chaufføren. Husk at trykke på stopknappen, når du skal af, og stig ud af den bagerste eller mellemste dør. Du må gerne have barnevogn med i busserne. Du må også gerne have en hund med. Det er gratis, hvis hunden kan være i en taske. Hvis ikke, skal du købe en børnebillet til den. København har også havnebusser, som sejler på tværs af havnen.

Metro

Metroen kører fra Vanløse via indre København til henholdsvis lufthavnen og Vestamager. Den kører hele døgnet alle ugens dage, og der er kun 2-4 minutter mellem hvert tog i myldretiden og 3-6 minutter uden for myldretiden samt i weekenden. Om natten er der 7-20 minutter mellem togene. Du må gerne have din cykel med i metroen uden for myldretid, bare du har en cykelbillet. Du må også gerne have barnevogn og hund med. Hunden skal være i en taske. Ellers skal du købe en børnebillet til den.

Tog

S-tog, som de røde tog i København hedder, kører mellem kl. 05:00 om morgenen og 00:30 om natten. Der er en del forskellige linier, som er navngivet med et bogstav, fx linje A, B, C og E. De fleste tog kører hvert 10. minut i hverdage. Aftener og weekender kan der være op til 20 minutter mellem togene. Alle tog stopper på stationerne i indre by, herunder Vesterport, Nørreport og Københavns Hovedbanegård. Uden for Storkøbenhavn, kører der regionaltog til fx Roskilde og Helsingør. Derudover kører de gule lokaltog, Lokalbanen, fra Hillerød og videre rundt i Nordsjælland. Du må både have barnevogn, cykel og hund i taske gratis med i togene. Hund, som ikke sidder i taske, skal have en børnebillet, og i regionaltog skal du have en cykelbillet, hvis du har cykel med.

 

Copenhagen Card giver dig gratis offentlig transport i hele Hovedstadsregionen - Se kort her

Foto: Kasper Thye

Bestil Copenhagen Card

Voksen Barn
24 timers kort 389,00 DKK 199,00 DKK
48 timers kort 549,00 DKK 279,00 DKK
72 timers kort 659,00 DKK 329,00 DKK
120 timers kort 889,00 DKK 449,00 DKK
Total 0,00 DKK