Offentlig transport

Busser

I indre København vil du især se de røde og gule A-busser. De kører ofte, ca. hvert 3.-7. minut i myldretiden og hvert 10. minut før og efter myldretid. Derudover kører der de blå og gule S-busser, som har færre stop og derfor kommer hurtigere frem, N-busser, som er natbusser og alm. gule busser, der kører ca. hvert 20. minut. I busserne stiger du ind foran, hvor du også viser billet til chaufføren. Husk at trykke på stopknappen, når du skal af, og stig ud af den bagerste eller mellemste dør. Du må gerne have barnevogn med i busserne. Du må også gerne have en hund med. Det er gratis, hvis hunden kan være i en taske. Hvis ikke, skal du købe en børnebillet til den. København har også havnebusser, som sejler på tværs af havnen og en batteridreven bus 11, som kører i cirkel rundt til byens største seværdigheder.

Metro

Metroen kører fra Vanløse via indre København til henholdsvis lufthavnen og Vestamager. Den hele døgnet alle ugens dage, og der er kun 2-4 minutter mellem hvert tog i myldretiden og 3-6 minutter uden for myldretiden samt i weekenden. Om natten er der 7-20 minutter mellem togene. Du må gerne have din cykel med i metroen uden for myldretid, bare du har en cykelbillet. Du må også gerne have barnevogn og hund med. Hunden skal være i en taske. Ellers skal du købe en børnebillet til den.

Toge

S-togene, som de røde toge i København hedder, kører mellem kl. 05:00 om morgenen og 00:30 om natten. Der er en del forskellige ligner, som er navngivet med et bogstav, fx linje A, B, C og E. De fleste toge kører hvert 10. minut i hverdagene. Aftener og weekender kan der være op til 20 minutter mellem togene. Alle toge stopper på stationerne i indre by, herunder Vesterport, Nørreport og Københavns Hovedbanegård. Uden for Storkøbenhavn, kører der regionaltoge til fx Roskilde og Helsingør. Derudover kører der de gule lokaltoge, Lokalbanen, i fra Hillerød og videre rundt i Nordsjælland. Du må både have barnevogn, cykel og hund i taske gratis med i togene. Hund, som ikke sidder i taske, skal have en børnebillet, og i regionaltoge og Lokalbanen skal du have en cykelbillet, hvis du har cykel med.

Hvor meget kan du spare?

Vælg de attraktioner du ønsker at besøge